top of page
לחמניות מקמח קוקוס ושקדים

לחם כוסמת ירוקה

כוסמת היא צמח ממשפחת הארכובתיים, היא אינה נחשבת לדגן וגידולה מתרכז בעיקר ברוסיה ובסין.

היא מכילה כ- 13.5 גרם חלבון וכ- 70 גרם פחמימה ל 100 גרם.

מכאן יוצא שעדיין מדובר במזון פחמימתי, אבל אין ספק שכוסמת עדיפה בהרבה על קמחים רגילים משתי סיבות עיקריות: האחת היא שהכוסמת עצמה בעלת ערכים תזונתיים הרבה יותר טובים בהשוואה לדגנים רגילים ובמיוחד בהשוואה לחיטה על שלל סוגיה. והיתרון השני הוא שאנו משתמשים בכוסמת כפי שהיא ולא טוחנים אותה לקמח. הטחינה הדקה לקמח היא הדבר העיקרי המזיק בלחם. הקמח הוא זה שמתפרק מהר מאוד לסוכר וזו הסיבה שאנו כל כך משתדלים להימנע מלאכול אותו, בוודאי על בסיס יום יומי.  הכוסמת עשירה יחסית בחלבון וגם בסיבים תזונתיים והיא מזכירה קצת את הקינואה, אבל מקינואה עוד לא הצלחתי להכין לחם טוב ...

היות ואני מאוד מתחברת לקושי של חלק מהאנשים לאכול לחמים המבוססים על שומן וביצים ובמסגרת הרצון שלי להנגיש אורח חיים בריא (ולאחר התייעצות עם עופר בחיר ליבי), החלטתי להעלות את המתכון הזה לאתר.

קיבלתי את המתכון מרפי אפרת שהוא מטופל במרפאתינו בכפר ורדים וגם הוא מאמין בחשיבות של אורח חיים בריא ככלי טיפולי. מלבד ההחלפה של סילן במייפל (שיש בו שליש פחות מכמות הסוכר), לא נגעתי בשאר המתכון ואני מודה לרפי על תרומתו.

הלחם יצא נפלא ותודה לך רפי על השיתוף.

 

המצרכים:

3 כוסות כוסמת ירוקה מושרית בשלוש כוסות מים ללילה

1 כף שמן זית

1 כף מייפל אורגני

כפית מלח

 

אופן ההכנה:

משרים את הכוסמת ללילה במים

טוחנים את הכוסמת עם המים, עד שמתקבלת עיסה לבנה.

מוסיפים את השמן והמלח ומניחים מכוסה במגבת נקייה לשמונה שעות לפחות.

לאחר 8 שעות, מוזגים את המסה לתבנית פיירקס מלבנית ומכניסים לתנור שחומם מראש ל-170 מעלות למשך שעה עד שעה וחצי עד שקיסם שננעץ יוצא יבש.

ניתן לפזר מעל ללחם לפני האפייה מלח גס או קצח.

רפי אומר שניתן גם למזוג את התערובת לקאפ קייקס כדי לקבל מעין לחמניות (לא ניסיתי בעצמי ... )

 

בתאבון!!

bottom of page